Barn & Ungdom

Här under de olika flikarna kan du hitta information om våra aktiviteter och kontaktuppgifter till de ansvariga för respektive grupp.

Barn- och ungdomsverksamheten i Västerkyrkan drivs av Equmenia Lund – Västerkyrkans Unga.

DSCF0578.JPG
Söndagsskola

Pausad tillsvidare.

Varmt välkommen till Västerkyrkans söndagsskola!

Vi har delat upp gruppen i 2 grupper:
De två grupperna börjar tillsammans. När de allra yngsta barnen inte riktigt orkar smyger man ut till barnvaktsrummet och fortsätter med en fri lek. Beskrivning av verksamheten. Vi träffas under tiden som det är gudstjänst i Västerkyrkan. Vi börjar vår söndagsskola i kyrksalen tillsammans med alla andra gudstjänstbesökare. Efter Barnens minuter går vi till våra söndagsskolegrupper. I grupperna får vi samtala, höra bibelberättelse och pyssla/leka lek. När gudstjänsten och söndagsskolan är slut finns det fika.

Foto 2018-10-13 17 09 47.jpg
Scout

Välkommen till Equmeniascout hos Equmenia Lund!

Vi är en del i en kristen scoutrörelse som ligger under barn och ungdomsorganisationen Equmenia. Vi är scouter precis som alla andra scouter i världen men vi har en kristen profil. Rent konkret innebär detta att vi avslutar våra samlingar med en kort andakt och att vi i vårt arbete har kristna värderingar. Vi har dock inga som helst krav på att någon av våra scouter måste vara kristen, alla är välkomna precis som de är.

Har du frågor, kontakta gärna vår kårchef Olle Axelsson 0703839161

DSCF4436.jpg
Tonår

Inställd från och med januari 2022.  Det finns inga ledare som kan hålla i tonår.

Konfas-logotyp-svartvit.jpg
Konfirmation

Västerkyrkan inbjuder till Konfirmation våren 2021 för alla som är födda 2006. Konfirmation innebär att man lär sig mer om kristen tro, sig själv och den värld vi lever i på ett roligt sätt tillsammans med andra i samma ålder. Alla är välkomna och det finns inget krav på att man ska ha en tro. Vi kommer att ha en egen grupp här i Västerkyrkan, men vi kommer också att vara tillsammans med andra konfirmander från Skåne i ett samarbete som heter KonfaS. Konfirmationen börjar med en online zoom-dag den 23 januari. Sedan träffas vi två gånger per månad under februari, mars, april och maj i Västerkyrkan antingen fredag eller söndag eftermiddag. 23-25 april är det helgläger. Konfirmationen avslutas med ett sommarläger 19-24 juni när skolan har slutat. Sedan konfirmeras alla i en festlig gudstjänst den 27 juni. Konfirmationen kostar 2500 kr och det täcker kostnaden för allt, inklusive läger.

Broschyren finns här