Barn & Ungdom

Här under de olika flikarna kan du hitta information om våra aktiviteter och kontaktuppgifter till de ansvariga för respektive grupp.

Barn- och ungdomsverksamheten i Västerkyrkan drivs av Equmenia Lund – Västerkyrkans Unga.

Söndagsskola

Söndagskola kommer vara på Zoom den 24 januari, 7 februari och 21 februari - klockan 11.15-11.45

länk: https://zoom.us/j/92857234166?pwd=VmwvYnFZOFl1SUdqUzBVRzN5VWk1Zz09

eller: Meeting-ID: 928 5723 4166 // code: MhKxq0

Fram till påsk är söndagsskola inställt eller kommer vara digitalt. Efter påsk gäller förhoppningsvis söndagsskola på plats:

Varmt välkommen till Västerkyrkans söndagsskola!

Vi har delat upp gruppen i 2 grupper:
De två grupperna börjar tillsammans. När de allra yngsta barnen inte riktigt orkar smyger man ut till barnvaktsrummet och fortsätter med en fri lek. Beskrivning av verksamheten. Vi träffas under tiden som det är gudstjänst i Västerkyrkan. Vi börjar vår söndagsskola i kyrksalen tillsammans med alla andra gudstjänstbesökare. Efter Barnens minuter går vi till våra söndagsskolegrupper. I grupperna får vi samtala, höra bibelberättelse och pyssla/leka lek. När gudstjänsten och söndagsskolan är slut finns det fika.

I Equmenia Lund har vi i söndagsskolan verksamhet på söndagar under gudstjänsten.

Kontaktperson: Helena Nyman (0707461185)

Scout

Välkommen till Equmeniascout hos Equmenia Lund!

Vi är en del i en kristen scoutrörelse som ligger under barn och ungdomsorganisationen Equmenia. Vi är scouter precis som alla andra scouter i världen men vi har en kristen profil. Rent konkret innebär detta att vi avslutar våra samlingar med en kort andakt och att vi i vårt arbete har kristna värderingar. Vi har dock inga som helst krav på att någon av våra scouter måste vara kristen, alla är välkomna precis som de är.

Under följande flikar kommer du att hitta all den information som du behöver för att få reda på var just du/ditt barn passar in i vår scoutverksamhet.

Har du frågor, kontakta gärna vår kårchef Olle Axelsson 0703839161

Aktuellt: På grund av rådande rekommendationer i Region skåne, håller vi våra scoutträffar online på tisdagar klockan 18.15! Det är en länk, och i zoommötet så kommer vi dela upp alla i mindre grupper/patruller.

zoom länk: https://lu-se.zoom.us/j/66829322517

Tonår

Tonår är på fredagar kl. 19:00. Vi träffas i Västerkyrkan och tar tid för andakt, lovsång och gemenskap. Självklart finns det fika, lek och ibland Max också ;)

Vill du vara med eller veta mer är det bara att höra av sig!

Ålder: 13 år och uppåt

Kontaktperson: Melanie Weuste

På grund av rådande rekommendationer i Region skåne, ställer vi in tonårsverksamheter fram till april.

Konfirmation

Västerkyrkan inbjuder till Konfirmation våren 2021 för alla som är födda 2006. Konfirmation innebär att man lär sig mer om kristen tro, sig själv och den värld vi lever i på ett roligt sätt tillsammans med andra i samma ålder. Alla är välkomna och det finns inget krav på att man ska ha en tro. Vi kommer att ha en egen grupp här i Västerkyrkan, men vi kommer också att vara tillsammans med andra konfirmander från Skåne i ett samarbete som heter KonfaS. Konfirmationen börjar med en online zoom-dag den 23 januari. Sedan träffas vi två gånger per månad under februari, mars, april och maj i Västerkyrkan antingen fredag eller söndag eftermiddag. 23-25 april är det helgläger. Konfirmationen avslutas med ett sommarläger 19-24 juni när skolan har slutat. Sedan konfirmeras alla i en festlig gudstjänst den 27 juni. Konfirmationen kostar 2500 kr och det täcker kostnaden för allt, inklusive läger. Ledare för konfirmationen är Melanie Weuste och Gustaf Björkman.

Frågor och anmälan till: Gustaf Björkman

Broschyren finns här