Barn & Ungdom

Här under de olika flikarna kan du hitta information om våra aktiviteter och kontaktuppgifter till de ansvariga för respektive grupp.

Barn- och ungdomsverksamheten i Västerkyrkan drivs av Equmenia Lund – Västerkyrkans Unga.

grupp-hander-1280x640.png
Söndagsskola

Varmt välkommen till Västerkyrkans söndagsskola!

Vi har söndagsskola varje söndag, som startar efter Barnens minuter,

en bit in i gudstjänsten.

Vid frågor, kontakta våra barn- och ungdomsledare Alicia och Daniel!

Välkommen! 

Foto 2018-10-13 17 09 47.jpg
Scout

 

Välkommen till Equmeniascout hos Equmenia Lund!

Vi är en del i en kristen scoutrörelse som ligger under barn och ungdomsorganisationen Equmenia. Vi är scouter precis som alla andra scouter i världen men vi har en kristen profil. Rent konkret innebär detta att vi avslutar våra samlingar med en kort andakt och att vi i vårt arbete har kristna värderingar. Vi har dock inga som helst krav på att någon av våra scouter måste vara kristen, alla är välkomna precis som de är.

Har du frågor, kontakta gärna vår kårchef Olle Axelsson 0703839161

DSCF4436.jpg
Tonår

Inställd från och med januari 2022.  Det finns inga ledare som kan hålla i tonår. 

Konfas-logotyp-svartvit.jpg
Konfirmation

Västerkyrkan inbjuder till Konfirmation våren 2021 för alla som är födda 2006. Konfirmation innebär att man lär sig mer om kristen tro, sig själv och den värld vi lever i på ett roligt sätt tillsammans med andra i samma ålder. Alla är välkomna och det finns inget krav på att man ska ha en tro. Vi kommer att ha en egen grupp här i Västerkyrkan, men vi kommer också att vara tillsammans med andra konfirmander från Skåne i ett samarbete som heter KonfaS. Konfirmationen börjar med en online zoom-dag den 23 januari. Sedan träffas vi två gånger per månad under februari, mars, april och maj i Västerkyrkan antingen fredag eller söndag eftermiddag. 23-25 april är det helgläger. Konfirmationen avslutas med ett sommarläger 19-24 juni när skolan har slutat. Sedan konfirmeras alla i en festlig gudstjänst den 27 juni. Konfirmationen kostar 2500 kr och det täcker kostnaden för allt, inklusive läger. 

Broschyren finns här