Barn & Ungdom

Här under de olika flikarna kan du hitta information om våra aktiviteter och kontaktuppgifter till de ansvariga för respektive grupp.

Barn- och ungdomsverksamheten i Västerkyrkan drivs av Equmenia Lund – Västerkyrkans Unga.

Söndagsskola

Varmt välkommen till Västerkyrkans söndagsskola!

Vi har delat upp gruppen i 2 grupper:
De två grupperna börjar tillsammans. När de allra yngsta barnen inte riktigt orkar smyger man ut till barnvaktsrummet och fortsätter med en fri lek. Beskrivning av verksamheten. Vi träffas under tiden som det är gudstjänst i Västerkyrkan. Vi börjar vår söndagsskola i kyrksalen tillsammans med alla andra gudstjänstbesökare. Efter Barnens minuter går vi till våra söndagsskolegrupper. I grupperna får vi samtala, höra bibelberättelse och pyssla/leka lek. När gudstjänsten och söndagsskolan är slut finns det fika.

I Equmenia Lund har vi i söndagsskolan verksamhet på söndagar under gudstjänsten.

Kontaktperson: Andreas Sonesson (0705356166), Helena Nyman (0707461185)

Scout

Välkommen till Equmeniascout hos Equmenia Lund!

Vi är en del i en kristen scoutrörelse som ligger under barn och ungdomsorganisationen Equmenia. Vi är scouter precis som alla andra scouter i världen men vi har en kristen profil. Rent konkret innebär detta att vi avslutar våra samlingar med en kort andakt och att vi i vårt arbete har kristna värderingar. Vi har dock inga som helst krav på att någon av våra scouter måste vara kristen, alla är välkomna precis som de är.

Under följande flikar kommer du att hitta all den information som du behöver för att få reda på var just du/ditt barn passar in i vår scoutverksamhet.

Har du frågor, kontakta gärna vår kårchef Johannes Sporre (0725186345).

Tonår

Tonår är på fredagar kl. 19:00. Vi träffas i Västerkyrkan och tar tid för andakt, lovsång och gemenskap. Självklart finns det fika, lek och ibland Max också ;)

#equmenia #max #pizzakväll #idittansiktesljus #fika

Vill du vara med eller veta mer är det bara att höra av sig!

Ålder: 13 år och uppåt

Kontaktperson: Melanie Weuste

Klicka här för programmet 2019

Konfirmation

Konfirmation är en möjlighet att lära sig mer om kristen tro, sig själv och den värld vi lever i. Vi kommer att ha en egen grupp här i Västerkyrkan, men vi kommer också att vara tillsammans med andra konfirmander under tre helger och ett läger som kallas KonfaS. När vi träffas bara i vår grupp gör vi det efter skoltid, t.ex. fredagar 17-18.30. Vi hittar en tid som passer alla. Vi använder oss av en konfirmationsmaterial som heter Vägens folk. Sen läser vi också Bibeln. I Vägens folk får vi börja i vardagen, det som är viktigt och berör, sedan ser vi vad Bibeln säger om det här och till sist funderar vi tillsammans över hur vi kan använda och förstå det som står i bibeln.

Konfirmationen börjar med en upptakt i Västerkyrkan 24 november där alla konfirmander får varsin Bibel. Sen träffas vi på fredagar under hösten och våren. Kostnaden för konfirmationen inklusive läger är 3000kr.

Klicka här för planeringen

Kontaktperson: Gustaf Björkman