Student & Vuxen

außerhalb Abendessen
Hemgrupper

I församlingen finns några hemgrupper som träffas och samtalar kring tro och liv.

En grupp har börjat använda en bok författad av Tom Wright. Boken belyser uppståndelsen och det kristna hoppet. En annan grupp har svarat för en gudstjänst under sommaren.

Vill du vara med? Kontakta Gustaf Björkman

Chart & Stethoskop

Sjukhuskyrkan i Lund

Sjukhuskyrkan är ett ekumeniskt samarbete mellan de flesta frikyrkor i regionen och Svenska kyrkan.Sjukhuskyrkans personal finns till för patienter, närstående och personal. Vi erbjuder själavårdande samtal och olika gruppverksamheter bl.a. sorgegrupper och grupper för kreativt skrivande. Sjukhuskyrkan har beredskap dygnet runt, årets alla dagar.

Sjukhuskyrkans i Lund hemsida.

Sjukhuspastor Åsa Ram

kvinnofrukost_620-460x343.jpg
Kvinnofrukost

Några lördagar varje termin dukas frukostbordet i Änglagården i Västerkyrkan. Där kan du som kvinna lyssna till och samtala med intressanta gäster, som delar med sig av liv, tankar och erfarenheter.

Kvinnofrukost bjuder förutom föredrag på gemenskap, god förtäring och nya bekantskaper. Ingen föranmälan krävs för att komma på Kvinnofrukost.

Tid: Vissa lördagar kl 9-11 (se program nedan)
Plats: Västerkyrkan, Vävaregatan 13, Lund

Kontaktperson: Valborg Lindgärde: 046-291838

Följande  lördag dukas frukostbordet i Änglagården

då vi får lyssna till och samtala med inbjudna gäster:

Lördag den 20 februari. INSTÄLLT PÅ GRUND AV CORONAPANDEMIN

09:00 Kvinnofrukost

Min släkting Aina Rietz (1885–1947).

En modig sjuksköterska på okänd mark i österled

Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi.

DSCF0269.jpg
Studentprästerna i Lund

​Studentprästerna i Lund är ett samarbete mellan flera kyrkor i Lund. Studentprästerna är till för dig som är student eller anställd vid Lunds universitet och SLU-Alnarp. Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen.

Klicka här för mer information.

Leere Turnhalle
Innebandy

På fredagar mellan 17.00-18.30 är det innebandy i Lerbäcksskolans idrottshall för äldre tonåringar, studenter och unga vuxna. Klubbor finns alltid att låna.

Kontakt: Olle Axelsson 0703839161

Facebookgrupp: Micklagårds och Västerkyrkans innebandygrupp

Rugby-Spieler
Roverscout

Är du 18 år eller äldre och intresserad av scouting, utan att nödvändigtvis vilja vara ledare för yngre scouter? Då är du välkommen till roverscouting hos Västerkyrkan och dess roverlag – Foxtrott!

Vi är ett gäng mestadels bestående av Lundastuderande scouter som försöker hitta på lite scoutiga aktiviteter tillsammans under terminerna. Vi försöker att ha några i förväg planerade aktiviteter varje termin, men utöver det är vem som helst välkommen att komma med spontana förslag! Roverscouting hos Equmenia Lund – Västerkyrkans Unga är en öppen verksamhet, vilket innebär att det inte finns något krav på medlemskap för att delta i våra aktiviteter. Men om du vill får du gärna bli medlem i Västerkyrkans Unga och stödja dess barn-, ungdoms- och studentarbeten!

Mer information hittar du på vår facebooksida.

vaevaregatan13alund.jpg
Studenthemmet Micklagård

Det frikyrkliga studenthemmet Micklagård ligger granne med Västerkyrkan. Hemmet är ett studentboende med ca 100 korridorsrum och lägenheter.

Länk till Micklagårds hemsida