Student & Vuxen

Hemgrupper

I församlingen finns några hemgrupper som träffas och samtalar kring tro och liv.

En grupp har börjat använda en bok författad av Tom Wright. Boken belyser uppståndelsen och det kristna hoppet. En annan grupp har svarat för en gudstjänst under sommaren.

Vill du vara med? Kontakta Gustaf Björkman

Sjukhuskyrkan i Lund

Sjukhuskyrkan är ett ekumeniskt samarbete mellan de flesta frikyrkor i regionen och Svenska kyrkan.Sjukhuskyrkans personal finns till för patienter, närstående och personal. Vi erbjuder själavårdande samtal och olika gruppverksamheter bl.a. sorgegrupper och grupper för kreativt skrivande. Sjukhuskyrkan har beredskap dygnet runt, årets alla dagar.

Sjukhuskyrkans i Lund hemsida.

Sjukhuspastor Åsa Ram

Kvinnofrukost

Några lördagar varje termin dukas frukostbordet i Änglagården i Västerkyrkan. Där kan du som kvinna lyssna till och samtala med intressanta gäster, som delar med sig av liv, tankar och erfarenheter.

Kvinnofrukost bjuder förutom föredrag på gemenskap, god förtäring och nya bekantskaper. Ingen föranmälan krävs för att komma på Kvinnofrukost.

Tid: Vissa lördagar kl 9-11 (se program nedan)
Plats: Västerkyrkan, Vävaregatan 13, Lund

Kontaktperson: Valborg Lindgärde: 046-291838

Klicka här för programmet hösten 2019

Café Adam - träffpunkt för män

Café Adam vill vara ett rastställe för män i alla åldrar. Här bjuds på en varm och kryddig tomatsoppa till självkostnadspris. Tre gånger per termin serverar Café Adam i Änglagården i Västerkyrkan en varm och kryddig tomatsoppa till självkostnadspris. Vi startar 17.30 och efter trekvart blir det en snabb presentationsrunda, därefter ger vi ordet till kvällens gäst. Cafékvällen slutar 19.30. Ingen föranmälan behövs.

Göran Kritz  är kontaktperson, telefon 0730 – 40 14 64.

Program hösten 2019

Torsdag den 19 september

17.30 Café Adam.

Drottningarnas Vä och kungars maktkamp. Nya rön om Vä kyrka.

Gäst: Anders Ödman, docent emeritus i medeltidsarkeologi

Onsdag  den 23 oktober

17.30 Café Adam.

Varför får man Kungliga Vetenskapsakademiens lärarpris för att flippa på klassrummet?

Gäst: Magnus Ehinger, lektor i biologi och kemi, Lund

Tisdag den 26 november
17.30 Café Adam
Lund–Världen t.o.r. Ett liv på resande fot, med ett tiotal hållplatser.
Gäst: Ingemar Börjesson, f.d. ambassadör, Lund

Studentprästerna i Lund

​Studentprästerna i Lund är ett samarbete mellan flera kyrkor i Lund. Studentprästerna är till för dig som är student eller anställd vid Lunds universitet och SLU-Alnarp. Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen.

Klicka här för mer information.

Innebandy

På fredagar mellan 17.00-18.30 är det innebandy i Lerbäcksskolans idrottshall för äldre tonåringar, studenter och unga vuxna. Klubbor finns alltid att låna.

Kontakt: Olle Axelsson 0703839161

Facebookgrupp: Micklagårds och Västerkyrkans innebandygrupp

Roverscout

Är du 18 år eller äldre och intresserad av scouting, utan att nödvändigtvis vilja vara ledare för yngre scouter? Då är du välkommen till roverscouting hos Västerkyrkan och dess roverlag – Foxtrott!

Vi är ett gäng mestadels bestående av Lundastuderande scouter som försöker hitta på lite scoutiga aktiviteter tillsammans under terminerna. Vi försöker att ha några i förväg planerade aktiviteter varje termin, men utöver det är vem som helst välkommen att komma med spontana förslag! Roverscouting hos Equmenia Lund – Västerkyrkans Unga är en öppen verksamhet, vilket innebär att det inte finns något krav på medlemskap för att delta i våra aktiviteter. Men om du vill får du gärna bli medlem i Västerkyrkans Unga och stödja dess barn-, ungdoms- och studentarbeten!

Mer information hittar du på vår facebooksida.

Studenthemmet Micklagård

Det frikyrkliga studenthemmet Micklagård ligger granne med Västerkyrkan. Hemmet är ett studentboende med ca 100 korridorsrum och lägenheter.

Länk till Micklagårds hemsida

Kontakt – Västerkyrkan, Lund