Sång och musik

I Västerkyrkan finns ett varierat musikliv som till stor del bygger på frivilliga krafter.

När du besöker våra gudstjänster får du möta många olika musikaliska uttryck. Många i församlingen brinner för sången och musiken!

Vi tror att gudstjänstens innehåll i mångt och mycket fördjupas och görs tydligt genom musiken.

Och alla som vill sjunga och spela är välkomna att vara med. Vi sjunger och spelar ju till Guds ära!

Här nedan kan du ta del av vad som händer i Västerkyrkans musikliv just nu.

Kontakta gärna Eva Kunda Neidek, anställd församlingsmusiker, om du vill veta mer eller engagera dig på ett särskilt sätt, med just dina gåvor!

Epost: eva.kunda.neidek@vasterkyrkan.nu

Gunga med Gud!
- en körmässa för barn i alla åldrar

Equmeniakyrkans kyrkokonferens 2020 går av stapeln i Malmö 21-23 maj och inleds med barnmässan "Gunga med Gud!", med texter och musik av Karin Olofsdotter (Västerkyrkans studentpastor) och Eva Kunda Neidek (församlingsmusiker). Mässan framfördes i Västerkyrkan våren 2019, och nu har vi möjligheten att öva in sångerna igen!

Vi övar:

29 mars, 11-13 i Västerkyrkan (med fikapaus)

18 april, 09:30 - 12:30 i Equmeniakyrkan i Höör

17 maj, 13:30 - 15:30 i Europaporten i Malmö

Framförande: i Europaporten tors 21 maj kl 10:00

Finns sjungande barn där hemma som vill vara med?​

Hör av dig så snart du kan till eva.kunda.neidek@vasterkyrkan.nu

USCh - Uniting Students' Choir

The Students' Choir called "USCh" started in Västerkyrkan 2016, initiated by both Västerkyrkan and the ecumenical team of Student Chaplains.

We rehearse Wednesdays 18:30-20.30.

Our mutual language is English.

Contact: eva.kunda.neidek@vasterkyrkan.nu

Want to join? Welcome!

Check out the choir's website here!

Tusen skäl att leva!

Cirka en gång per termin bjuder Västerkyrkan in till fristående körsatsningar. Det brukar bli god uppslutning när vi skapar en ny kör varje gång. Under 3-4 veckor repeterar vi med ett tydligt mål i sikte. Under våren 2020 så framför en projektkör körmässan Tusen skäl att leva! under Equmeniakyrkans kyrkokonferens i Malmö, kvällen den 21 maj, i Europaporten. Mässan bygger på dikter av prästen och befrielseteologen Dom Helder Camara.

Repetitionsstart den 7 maj. Intresserad? Välkommen!

eva.kunda.neidek@vasterkyrkan.nu

Västerkyrkans kör

För närvarande övar Västerkyrkans församlingskör inför särskilda helger och högtider, tex 1 advent och Valborg. Repertoaren är blandad.

Vill du sjunga med vid nästa tillfälle?

Meddela ditt intresse till körens ledare, Lisa Medin,

så hör hon av sig nästa gång det är dags!

Epost: lisa.k.medin@gmail.com

Jukebox!

Under 2019 satsade vi på ett antal konsert- och gemenskapskvällar i kyrkan, för alla åldrar, som vi kallade Så mycket bättre!. Våren 2020 varierar vi konceptet och bjuder in oss alla att önska sånger!

Söndagarna den 8 och 15 mars står en jukeboxatrapp i kyrkan vid kyrkfikat, och fredagen den 24 april framförs och tolkas önskesångerna av ett husband tillsammans med sångare och instrumentalister. Har man önskat sången medverkar man i konserten med en personlig berättelse. Efter konserten äter vi hämtpizza tillsammans!

Välkommen till konserten!

Vill du medverka musikaliskt, så är du välkommen att höra av dig!

Konserter

Västerkyrkans akustik och vackra kyrksal inbjuder till konserter och musikaliska program. Körer hyr in sig för att göra egna konserter eller inspelningar.

Hösten 2018 välkomnade vi en nyrenoverad Steinway som lämpar sig väl för såväl konstmusik som gospel och jazz.

Har du ett program eller en konsertidé så hör gärna av dig till församlingens anställda musiker, Eva Kunda Neidek: eva.kunda.neidek@vasterkyrkan.nu

Kontakt – Västerkyrkan, Lund

Gatuadress: Vävaregatan 13