Sång och musik

I Västerkyrkan finns ett varierat musikliv som till stor del bygger på frivilliga krafter.

När du besöker våra gudstjänster får du möta många olika musikaliska uttryck. Många i församlingen brinner för sången och musiken!

Vi tror att gudstjänstens innehåll i mångt och mycket fördjupas och görs tydligt genom musiken.

Och alla som vill sjunga och spela är välkomna att vara med. Vi sjunger och spelar ju till Guds ära!

Här nedan kan du ta del av vad som händer i Västerkyrkans musikliv just nu.

Kontakta gärna Eva Kunda Neidek, anställd församlingsmusiker, om du vill veta mer eller engagera dig på ett särskilt sätt, med just dina gåvor!

Epost: eva.kunda.neidek@vasterkyrkan.nu

The Life-Light
- ett ekumeniskt körprojekt i Lund inför advent 2019!

Västerkyrkan, Pingstkyrkan och Domkyrkans församlingar bjuder i höst gemensamt in körsångare att vara med i ett stort körprojekt, med start den 7 november, med nyskriven musik av Eva Kunda Neidek.

Kören leds av Eva, tillsammans med Pingstkyrkans församlingsmusiker Cecilia Pihlström. Vi ser fram emot att skapa en stor kör över gränserna, och kommer att framföra "The Life-Light" tillsammans med komp och Almaz Yebio som solist vid tre tillfällen under advent.

Intresserad av att sjunga med?

Anmäl ditt intresse allra senast den 30 september, till:

eva.kunda.neidek@vasterkyrkan.nu

USCh - Uniting Students' Choir

The Students' Choir called "USCh" started in Västerkyrkan 2016, initiated by both Västerkyrkan and the ecumenical team of Student Chaplains.

We rehearse Wednesdays 18:30-20.30.

Our mutual language is English.

Contact: eva.kunda.neidek@vasterkyrkan.nu

Want to join? Welcome!

Check out the choir's website here!

Körprojekt

Cirka en gång per termin bjuder Västerkyrkan in till fristående körsatsningar. Det brukar bli god uppslutning när vi skapar en ny kör varje gång. Under 3-4 veckor repeterar vi med ett tydligt mål i sikte. De senaste två höstarna, tex, har vi genomfört ett körprojekt inför Alla helgons dag.

Hösten 2019 genomför vi inget "eget körprojekt" utan satsar på körprojektet "The Life-Light" (se ovan) tillsammans med Pingstkyrkan och Domkyrkan.

Välkommen att vara med!

Västerkyrkans kör

För närvarande övar Västerkyrkans församlingskör inför särskilda helger och högtider, tex 1 advent och Valborg. Repertoaren är blandad.

Vill du sjunga med vid nästa tillfälle?

Meddela ditt intresse till körens ledare, Lisa Medin,

så hör hon av sig nästa gång det är dags!

Epost: lisa.k.medin@gmail.com

Så mycket bättre!

Under 2019 satsar vi på 4 spännande fredagskvällar i kyrkan, med gemenskap kring psalmsång och pizza. (Läste du rätt? Jodå!) Kl 18 så bjuds det på konsert i kyrksalen, med personliga tolkningar av välkända psalmer. Efter konserten äter vi hämtpizza tillsammans (som vi tar upp beställningar på kl 17:55 sharp).

Höstens 2 tillfällen är:

18 oktober (Tema: Ylva Eggehorn och Bo Setterlind)

13 december (Tema: Advents- och luciapsalmer - inkl ett levande luciatåg!)

Konserter

Västerkyrkans akustik och vackra kyrksal inbjuder till konserter och musikaliska program. Körer hyr in sig för att göra egna konserter eller inspelningar.

Hösten 2018 välkomnade vi en nyrenoverad Steinway som lämpar sig väl för såväl konstmusik som gospel och jazz.

Har du ett program eller en konsertidé så hör gärna av dig till församlingens anställda musiker, Eva Kunda Neidek: eva.kunda.neidek@vasterkyrkan.nu

Kontakt – Västerkyrkan, Lund

Gatuadress: Vävaregatan 13